کشف ۷۷۰ نقطه مشکوک به تمدن‌های گمشده در آمازون

کشف ۷۷۰ نقطه مشکوک به تمدن‌های گمشده در آمازون

کشف ۷۷۰ نقطه مشکوک به آثار تمدن‌های ناشناخته در آمازون با تحلیل ترکیبی LiDAR و تصاویر ماهواره‌ای

در یک پروژه‌ی پیشگامانه توسط دکتر محمد تیموری مدیر عامل شرکت نرم افزاری آدا، با بهره‌گیری از تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-2، داده‌های ارتفاعی SRTM، و داده‌های LiDAR حاصل از مأموریت GEDI (وابسته به ناسا و کمپانی Northrop Grumman)، تعداد ۷۷۰ نقطه با احتمال بالای وجود آثار تمدن‌های باستانی در اعماق جنگل‌های غرب آمازون شناسایی شد.

در این تحلیل چندلایه، از شاخص‌های زیستی مانند NDVI، EVI، NDBI، بافت پوشش زمین (GLCM)، مدل شیب، تغییرات زمانی پوشش گیاهی (2019 تا 2022) و داده‌های ارتفاعی سه‌بعدی استفاده شده است. داده‌های LiDAR از مأموریت GEDI نصب‌شده بر ایستگاه فضایی بین‌المللی استخراج و پردازش شده‌اند تا ساختار توپوگرافی دقیق منطقه تقویت شود.

تمامی مراحل پردازش، مدل‌سازی و ارزیابی این پروژه در بستر رسمی Google Earth Engine پیاده‌سازی و توسط پلتفرم تأیید شده است. همچنین نتایج اولیه پروژه با استانداردهای مطرح در چالش بین‌المللی OpenAI to Z Challenge همخوانی داشته و به‌عنوان نمونه‌ای از تلفیق موفق بین هوش مصنوعی، سنجش‌ازدور، و باستان‌شناسی دیجیتال معرفی شده است.

تصاویر ماهواره ای نقاط مشکوک کشف نشده آمازون
تصاویر ماهواره ای نقاط مشکوک کشف نشده آمازون
تصاویر ماهواره ای نقاط مشکوک کشف نشده آمازون
کشف ۷۷۰ نقطه مشکوک به تمدن‌های گمشده در آمازون
تصاویر ماهواره ای نقاط مشکوک کشف نشده آمازون
امتیاز شما به این نوشته

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *